Bølgerne går højt i disse dage, når det internationale samfund fra en kant fordømmer Israel for dets bosættelsespolitik. Jeg oplever en uro i min Ånd over, at dette massive pres kan føre til en ændret holdning blandt kristne, hvor man synger med på denne verdens humanistiske gudsfjentlige sang: ”Det er da også uretfærdigt, hvad der foregår, og nu går Israel for vidt.” Man må huske, at staten Israel siden dets fødsel i maj 1948 har været genstand for gentagne angreb på statens eksistens, og selv om nogle få arabiske lande siden har sluttet fred med Israel, så er majoriteten af arabiske lande stadig imod staten Israels eksistens. Terrorgrupper fortsætter gang på gang med at terrorisere landet, som ofte bliver beskudt med raketter. Det er et åndshovmod, der gør sig gældende blandt nationerne. Man har afskaffet Gud og tordner løs mod Israel på en hidtil uset måde. Tidligere var det Israels muslimske naboer, der i hovmod prøvede at drive israelerne i havet, men det er ikke lykkes. Nu ser vi at næsten alle nationer fordømmer Israel. Nationerne antager vel, at jo flere der mener det samme, jo mere rigtige bliver deres holdninger. Jeg vil gerne i den forbindelse minde om det, som Gud siger i Bibelen: Joels bog kap. 4v1  I de dage og på den tid, når jeg vender Judas og Jerusalems skæbne,v2  samler jeg alle folkeslagene og fører dem ned i Joshafats dal. Dér vil jeg holde rettergang med dem om mit folk og min ejendom, Israel, som de spredte blandt folkene. De delte mit land imellem sig v3  og kastede lod om mit folk. Nationerne er i gang med det, som Skriften siger vil føre til dom: De delte mit land imellem sig v3  og kastede lod om mit folk. Det, jeg ovenfor vover at kalde et åndshovmod, er i virkeligheden et oprør mod Gud. Man ænser ikke, at der en Gud som råder. I bedste fald har man et religiøst forhold til den Gud og ikke et levende intimt forhold, som han ellers inviterer alle mennesker ind til. Den levende kristne menighed har et enormt ansvar i at gøre opmærksom på den uretfærdighed, som overgår det jødiske folk og påpege, hvad Bibelen har at sige i den sag, ellers mister vi vores berettigelse som profetisk røst i tiden. USA oplevede fornylig, at en tropisk orkan smadrede store dele af østkysten inklusive dele af New York. Disse ting kan blot være begyndelsen på de katastrofer, som nationerne vil opleve, fordi man ikke finder nogen anledning til at omvende sig fra sine holdninger.

Share This